Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
. ,

 

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, απαντώντας  στην από 27.2.08 αναφορά στη Βουλή του Βουλευτή κ.Ν.Σηφουνάκη, για το ζήτημα της χρήσης στη Λέσβο προκάτ αιθουσών διδασκαλίας με υλικά από αμίαντο (όπως στο ΕΕΕΕΚ Μυτιλήνης που καταγγέλει η ΕΛΜΕ Λέσβου) επισημαίνει:
-- Το Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει το πρόβλημα συνολικά με στόχο την άμεση αντικατάσταση των στοιχείων αμιάντου απ' όλες τις σχολικές μονάδες της Επικράτειας.
-- Η σημερινή Διοίκηση του ΟΣΚ ξεκίνησε το ζήτημα του αμιάντου από μηδενική βάση.
-- Το έργο στους Νομούς γίνεται σε συνεργασία με τους Νομάρχες.
-- και, για όλα τα έργα είναι εξασφαλισμένες οι πιστώσεις.

Ο κ. Σηφουνάκης σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργού δήλωσε σχετικά:
 «Το ζήτημα δεν είναι απλά η άσκηση του συνταγματικού δικαιώματος - υποχρέωσης της Αντιπολίτευσης να φέρνει στη Βουλή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός, αλλά να υπάρχει απ' την Κυβέρνηση καλόπιστη διάθεση και να επιλύονται.  Απ' ό,τι φαίνεται απ' το ύφος της απάντησης,  μάλλον ενοχλήθηκε ο κ. Υπουργός που το ζήτημα του αμιάντου στο σχολείο του ΕΕΕΕΚ Μυτιλήνης, ήλθε στη Βουλή. Ηδη πέρασαν σχεδόν δύο μήνες από τότε και δεν έγινε απολύτως τίποτε για να προστατευθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί που είναι αναγκασμένοι να εργάζονται στις προκάτ αυτές αίθουσες.

Πληροφορήθηκα επίσης ότι προχθές (4.4.08) πραγματοποιήθηκε υπό τη Προεδρία του κ. Νομάρχη ευρεία σύσκεψη για τον προγραμματισμό έργων σχολικής στέγης ενόψει κατάρτισης του Δ' ΚΠΣ. Από όσο γνωρίζω στη σύσκεψη αυτή ουδεμία λύση δρομολογήθηκε για το ΕΕΕΕΚ Μυτιλήνης, ενώ άλλα ισχυρίζεται στην απάντησή του ο Υπουργός Παιδείας, περί συνεργασίας του με τους Νομάρχες.
Το πρόβλημα του αμιάντου όμως εξακολουθεί να παραμένει».